пʼятниця, 14 травня 2010 р.

Про внесення змін до земельного законодавства України

Так, ст. 22 Земельного кодексу України доповнено новою частиною такого змісту:
- Земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва використовуються відповідно до розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічні обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель;
Розділ Х "Перехідних положень" доповнити пунктом 18 такого змісту:
- На період до 1 січня 2015 року вимоги ч. 4 ст. 22 Земельного кодексу України поширюються лише на тих власників і землекористувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більше як 100 га.
Як наслідок всіх вищезазначених змін до законодавчих актів внесено зміни і до ст. 55 "Кодексу України про адміністративні правопорушення":
- Використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без затверджених у випадках, визначених законом, проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, - тягне за собою накладення штрафу на:
громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів (від 850 до 1700 грн.);
юридичних осіб - від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів (від 5100 до 8500 грн.)
Цей Закон набуває чинності з 31.07.2010 року. До цього ж часу прошу вирішити питання про замовлення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь. Даний вид робіт згідно пункту "є" ст. 25 ЗУ "Про землеустрій" проводять відповідні землевпорядні організації, що мають ліцензії.
В разі виявлення державним інспектором з контролю за використанням і охороною земель з 01.08.2010 року порушення земельного законодавства, яке полягає у використанні земельних ділянок сільськогосподарського виробництва без затверджених проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності по ст. 55 КУпАП з накладенням штрафів зазначених вище.


Т. Котик


(Газета "Чорноморська зірка", 14.05.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар