субота, 15 травня 2010 р.

Інвентаризація земель населених пунктів

Одним із методів отримання інформації для ведення державного земельного кадастру є інвентаризація земель, що дозволяє визначити існуючі межі земельної ділянки, погоджувати їх з суміжниками і внести дані про цю ділянку до бази даних управління земельних ресурсів. В результаті складається технічний звіт по земельно-кадастровій інвентаризації (інвентаризація земельної ділянки) встановленого зразка.
Основним завданням проведення інвентаризації земель населених пунктів є виявлення всіх землекористувачів, власників землі зі встановленням меж їх ділянок, виявлення земельних ділянок, що не використовуються або використовуються нераціонально, не за цільовим призначенням, встановлення фактичних меж землекористувань, проектних та фактичних меж районів (у містах), а також окружних меж населених пунктів і закріплення їх на місцевості відповідними межовими знаками.
Метою проведення інвентаризації є створення основи для: ведення державного земельного кадастру в населених пунктах; реєстрації земельних ділянок; видачі власникам землі (землекористувачам) документів, що засвідчують право власності на землю або право користування нею; забезпечення створення банку даних на паперовій основі та магнітних носіях; організації постійного контролю за використанням земель в населених пунктах.
Існуючі межі на сьогодні зазнали значних змін, що сталися в процесі реалізації генеральних планів проведення розпаювання земель, що призводить до необхідності проведення інвентаризації земель населених пунктів.


В. Іванчук


(Газета "Маяк", 15.05.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар