субота, 8 травня 2010 р.

Посилено відповідальність за порушення земельного законодавства

Відділ Держкомзему у Баштанському районі повідомляє, що відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами" до абзацу другого статті 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення внесено зміни в частині збільшення розміру штрафу, що накладається за псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення земель виробничими та іншими відходами, а так само невжиття заходів по боротьбі з бур'янами, на громадян — від дев'яти до п'ятнадцяти (від 153 грн. до 255 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятнадцяти до сорока (від 255 грн. до 765 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, до абзацу другого статті 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення внесено зміни в частині збільшення розміру штрафу, що накладається за невиконання законних розпоряджень чи приписів, інших законних вимог посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів, ненадання необхідної інформації або надання неправдивої інформації, вчинення інших перешкод для виконання покладених на них обов'язків, на громадян - від двадцяти до вісімдесяти (від 340 грн. до 1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста (від 850 грн. до 1700 грн.).
Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 53-4 стосовно введення відповідальності за незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, за яке накладається штраф на громадян - від тридцяти до сімдесяти (від 510 грн. до 1190 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти до ста (від 510 грн. до 1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, Кримінальний кодекс України доповнено статтями 239-1, якою передбачено кримінальну відповідальність за незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель.


Тетяна Лисенко


(Газета "Голос Баштанщини", 08.05.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар