середа, 12 травня 2010 р.

На послуги щодо оформлення (переоформлення) прав на землю за посередниками краще укласти договір

Управління Держкомзему у місті Миколаєві роз’яснює

Останнім часом поширився попит на посередницькі послуги щодо оформлення (переоформлення) прав на землю. Посередники обіцяють у стислі строки виготовити правовстановлюючі документи на землю. Зобов'язання виникають між посередниками та замовниками на підставі усної домовленості, що нерідко призводить до втрати документів посередником або невиконання чи неналежного виконання ним своїх обов’язків.
Відносини щодо надання посередницьких та консультаційних послуг регулюються чинним законодавством України, а саме статтею 901 Цивільного кодексу України, ст. 173 Господарського кодексу України.
Відповідно до ст. 26 Закону України "Про землеустрій", замовниками документації із землеустрою можуть бути органи державної влади, органи місцевого самоврядування, землевласники і землекористувачі.
Розробниками документації із землеустрою є юридичні та фізичні особи, які отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою відповідно до закону.
Взаємовідносини замовників і розробників документації із землеустрою регулюються законодавством України і договором.
Надання посередницьких послуг із приватизації, купівлі-продажу земельних ділянок; виготовлення проектів відведення земельних ділянок; підготовка та оформлення документації на земельні ділянки для їх приватизації, викупу або оренди; виконання комплексних геодезичних, картографічних та топографічних робіт; виготовлення топографічних планів земельних ділянок регулюється договором.
Із урахуванням вищевикладеного, пропонуємо заявникам укладати з юридичними або фізичними особами, які здійснюють посередницьку діяльність, договори на виконання певних видів робіт із метою уникнення в подальшому непорозумінь та конфліктних ситуацій.
(Газета "Николаевские новости", 12.05.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар