пʼятницю, 7 травня 2010 р.

Що робити при втраті, заміні державного акта, виявленні в ньому помилок?

У разі виявлення землевласником (землекористувачем) у виданому державному акті орфографічних або технічних помилок, втраті (пошкодженні) державного акта, у разі добровільної заміни державного акта на право приватної власності на землю (державного акта на право постійного користування землею), здійснюють територіальні органи Держкомзему. Землевласникам (землекористувачам), які бажають замінити державний акт, необхідно письмово звернутися до відповідного територіального органу Держкомзему.
У заяві (клопотанні) зазначається:
- у разі виявлення орфографічних або технічних помилок у державному акті - суть виявлених помилок;
- у разі втрати (пошкодження) - де, коли і за яких обставин втрачено (пошкоджено) державний акт;
- у разі заміни державного акта на право приватної власності на землю (державного акта на право постійного користування землею) на державний акт на право власності на земельну ділянку (на право постійного користування земельною ділянкою) - причина такої заміни.
До заяви (клопотання) додаються:
- копія державного акта (стосується усіх випадків, крім втрати такого акта);
- копія акта приймання-передавання межових знаків на зберігання;
- копія акта перенесення в натуру (на місцевість) меж охоронних зон, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон і зон особливого режиму використання земель за їх наявності; - копія документа, на підставі якого набуто право на землю (рішення органу місцевого самоврядування, виконавчої влади, суду, договір купівлі-продажу, дарування, міни, інші цивільно-правові угоди).
При втраті державного акта землевласник (землекористувач) розміщує відповідне повідомлення в місцевих друкованих засобах масової інформації.
Якщо протягом місяця з дня публікації ніяких повідомлень щодо втраченого державного акта не надійшло, землевласнику (землекористувачу) видається новий державний акт.
Територіальні органи Держкомзему приймають зазначені матеріали і враховуючи, що заповнення державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою покладається на державне підприємство "Центр державного земельного кадастру" передають їх разом з комплектом бланка (бланків) державного акта на заповнення до відповідного структурного підрозділу державного підприємства "Центр державного земельного кадастру".
Після підписання в установленому порядку, бланки державних актів повертаються до відповідного структурного підрозділу державного підприємства "Центр державного земельного кадастру" для реєстрації та видачі землевласнику (землекористувачу), про що територіальний орган Держкомзему інформує землевласника (землекористувача).
При видачі нового державного акта попередній державний акт (крім випадків його втрати) повертається до відповідного територіального органу Держкомзему на зберігання.
У випадку припинення права власності (права користування) земельною ділянкою, добровільної заміни державного акта або поділу чи об'єднання земельної ділянки землевласник (землекористувач) повертає свій примірник державного акта до територіального органу Держкомзему.




(Газета "Очаків", 07.05.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар