четвер, 29 квітня 2010 р.

Зміни в земельному законодавстві

Згідно Інструкції про заповнення бланків державних актів на право на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, затвердженої наказом Держкомзему України №325 від 22.06.2009 р. та зареєстрованої в Мін'юсті України №735/16751 від 06.08.2009 р., при втраті (пошкодженні) державного акта землевласнику необхідно письмово звернутись до відповідного територіального органу Держкомзему. У заяві (клопотанні) зазначається: де, коли і за яких обставин втрачено (пошкоджено) державний акт.
До заяви (клопотання) додаються: копія акта приймання-передавання межових знаків на зберігання; копія акта перенесення в натурі (на місцевість) меж охоронних зон, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон і зон особливого режиму використання земель за їх наявності; копія документа, на підставі якого набуто право на землю.
При втраті державного акта землевласник розміщує відповідне повідомлення в місцевих засобах масової інформації. Якщо протягом місяця з дня публікації ніяких повідомлень щодо втраченого державного акта не надійшло, землевласнику видається новий державний акт при наявності вище перерахованих копій документів.
Видача державних актів взамін втрачених (пошкоджених) здійснюється на платній основі відповідно до чинного законодавства.


О. Довгань, начальник відділу Держкомзему у Арбузинському районі Миколаївської області


(Газета "Нове життя", 29.04.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар