четвер, 29 квітня 2010 р.

Відповідальність за ґрунтовтому збільшується

4 червня 2009 року прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких пунктів законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів" №1443, який набирає чинності з 1.08.2010 року.
Даним Законом змінено ст. 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення правил землеустрою".
Використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без затверджених проектів землеустрою, що забезпечують екологічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ці вимоги не поширюються лише на тих власників та користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею не більше 100 га.
Для вирішення даного питання фізичним та юридичним особам необхідно звернутися до райдержадміністрації з відповідним клопотанням для отримання дозволу на виготовлення зазначеного проекту та замовити його в одній із землевпорядних організацій.


В. Четвериков




(Газета "Трибуна хлібороба", 29.04.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар