суботу, 13 березня 2010 р.

Земельна реформа у дії

Питання реалізації державної політики у сфері регулювання земельних відносин у регіоні покладено на відділ Держкомзему в Первомайському районі. Працівниками відділу безоплатно оформлені документи з урахуванням вимог постанови Кабміну та видано громадянам 865 державних актів.
З метою забезпечення збереження землевпорядних документів та цілісності державних актів створено архів відділу.
У зв'язку з розширенням обсягу робіт у відділі збільшено штатну чисельність. Сьогодні у нас працює 17 державних службовців. Саме вони повною мірою забезпечують вирішення питань земельної реформи в районі, державного регулювання у сфері оцінки земель, державного контролю за використанням та охороною земель, розгляд звернень громадян із земельних питань та інші. Так, протягом 2009 рок було розглянуто 32 звернення громадян, підготовлено та укладено 68 договорів оренди землі, сума орендної плати за неї складає майже 150 тис. грн. в рік, підготовлені документи та продана з аукціону земельна ділянка, сума продажу якої склала 5 млн 354 тис. грн. Десять відсотків від цієї суми відповідно до законодавства надійшло до бюджету Лисогірської сільської ради.
Успішне вирішення завдань землевпорядкування в Первомайському районі можливе лише за умови тісної співпраці із землевпорядниками селищної та сільських рад. Хочеться відмітити роботу спеціалістів Довгопристанської, Лисогірської, Софіївської, Степківської, Тарасівської та інших сільських рад.
Постійна увага приділяється формуванню кадрового потенціалу. Понад 15 років на різних посадах у землевпорядній службі працює Олег Пилипович Касьяненко. Поряд з ним лише починають свою трудову діяльність молоді землевпорядники — вчорашні випускники вищих навчальних закладів.
У день свята вітаю всіх працівників землевпорядної служби з професійним святом. Бажаю нових звершень, творчих успіхів, злагоди, достатку, родинного затишку.




(Газета "Прибузький вісник", 13.03.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар