субота, 26 вересня 2009 р.

Одержіть свій державний акт

Відділ Держкомзему у Баштанському районі Миколаївської області доводить до відома громадян інформацію про те, що 05.08.2009 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову про "Порядок безоплатного оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки" за рахунок коштів Стабілізаційного фонду. Цей порядок визначає спрощену процедуру безоплатних оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель, ведення особистого селянського господарства в межах населених пунктів та садівництва за рішенням міської та сільських рад про передачу громадянам безкоштовно у приватну власність вищезазначених земельних ділянок, відповідно до рішень, прийнятих згідно Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1999 року №15-92 "Про приватизацію земельних ділянок".

Для реалізації цієї постанови органам місцевого самоврядування необхідно визначити час і місце прийому заяв від громадян місцевими радами не рідше двох разів на тиждень. Для одержання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянин або уповноважена ним особа подає заяву в 2-х примірниках за кожним цільовим призначенням окремо. До заяви додає: копію паспорта, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копію рішення органу місцевого самоврядування щодо передачі земельної ділянки у власність, засвідчена в установленому порядку довіреність у разі необхідності для уповноваженої особи.

Також, 26.08.2009 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №901 "Про додаткові заходи щодо врегулювання земельних відносин", якою рекомендував сільським, селищним та міським радам у разі надходження від громадян, які отримали земельні ділянки у користування до набрання чинності діючим Земельним кодексом України, але рішення про безоплатну передачу цієї ділянки у власність громадянина не було прийнято, невідкладно приймати відповідні рішення на позачергових сесіях.

За найбільш детальною інформацією пропонується звернутись до органів місцевого самоврядування та до відділу Держкомзему у Баштанському районі за телефонами 2-61-65, 2-64-51

Т. Лисенко
начальник відділу Держкомзему у Баштанському районі
(Газета "Голос Баштанщини", 26.09.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар