субота, 26 вересня 2009 р.

Щодо безоплатного оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 05.08.2009 №844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році".

Вищезазначена постанова дає можливість громадянам України виготовити безкоштовно державні акти на право власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення особистого селянського господарства в межах населених пунктів та садівництва у розмірах, визначених ст. 121 ЗКУ, після прийняття рішень про передачу громадянам безоплатно у приватну власність земельних ділянок.

Для отримання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянин або уповноважена ним особа звертається із заявою про видачу такого акта до сільського, селищного голови за місцем розташування земельної ділянки.

До заяви додаються:

  1. Копія документа, що посвідчує особу;
  2.  Нотаріально посвідчена копія довіреності — для уповноваженої особи;
  3.  Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  4.  Копія рішення сільської, селищної ради або районної державної адміністрації щодо передачі земельної ділянки у власність.

Оплата робіт і послуг, пов’язаних з оформленням та видачею державних актів на право власності на земельну ділянку, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Начальник відділу Держкомзему у Веселинівському районі
Дмитренко Л. А.

(Газета "Зоря", 26.09.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар