четвер, 24 вересня 2009 р.

Безкоштовно — всім власникам?

В минулому номері районної газети було вміщено інтерв'ю з начальником відділу Держкомзему у Арбузинському районі О. Ф. Довганем, в якому йшла мова про безоплатне оформлення та видачу в цьому році державних актів на право власності на земельні ділянки. П'ятого серпня Кабінетом Міністрів України з цього приводу прийнято Постанову.

Дія цього документа поширювалась на громадян, яким за рішенням сільської чи селищної ради передано у власність земельні ділянки для: будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд; ведення особистого селянського господарства в межах населених пунктів; садівництва. А 26 серпня ц. р. Кабінетом Міністрів України видано ще одну Постанову за №901 "Про додаткові заходи щодо врегулювання земельних відносин", якою передбачено рекомендувати сільським, селищним, міським радам у разі надходження від громадян, які отримали у користування земельні ділянки до набрання чинності діючим Земельним кодексом України, але рішення про безоплатну передачу цієї ділянки у власність громадянина прийнято не було, невідкладно приймати відповідні рішення на позачергових сесіях.

Тобто органи місцевого самоврядування повинні терміново провести позачергові сесії, на яких прийняти рішення про безоплатну передачу ділянок громадянам, які отримали їх з 2002 року по теперішній час.

Отже, і сільрадам і громадянам треба організовано і швидко провести відповідні дії, щоб мати у власності земельні ділянки. Причому - безоплатно.

(Газета "Нове життя", 24.09.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар