пʼятниця, 18 вересня 2009 р.

Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році

Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 05.08.2009 року за №844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році", якою передбачено безоплатне оформлення та видача громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки. Дія цієї постанови поширюється на громадян, яким за рішенням сільської ради відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 р. №15-92 "Про приватизацію земельних ділянок" та статті 118 Земельного кодексу України у розмірах, визначених статтею 121 цього Кодексу, передано у власність земельні ділянки для: будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель; ведення особистого селянського господарства в межах населених пунктів; садівництва.

З метою забезпечення належного виконання зазначеної постанови Уряду, органами місцевого самоврядування визначено час та місце прийому місцевими радами заяв від громадян на безоплатні оформлення та видачу державних актів на право власності на земельні ділянки. Прийом заяв від громадян буде здійснюватися двічі на тиждень.

Громадяни мають подавати заяви у двох примірниках за визначеною формою, за місцем знаходження бажаної земельної ділянки (відповідної сільської ради).

До заяви повинні додаватися: копія паспорта; копія ідентифікаційного коду; рішення органу місцевого самоврядування щодо передачі земельної ділянки у власність; засвідчена в установленому порядку копія довіреності — для уповноваженої особи (в разі необхідності).

За більш детальною інформацією громадяни можуть звернутися до сільської ради за місцем знаходження земельної ділянки або відділу Держкомзему в Очаківському районі за адресою: м. Очаків, вул. Леніна, 3, або за тел. 2-26-81, 3-09-77.

А. Кириченко
начальник відділу Держкомзему в Очаківському районі
(Газета "Чорноморська зірка", 18.09.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар