пʼятниця, 1 травня 2009 р.

Затверджено форму заяви (клопотання) про вибір місця розташування земельної ділянки

Статтею 151 Земельного кодексу України визначено порядок погодження питань, пов’язаних з вилученням (викупом) та вибором земельних ділянок. Відповідно до цього порядку, особи, зацікавлені у вилученні (викупі), виборі земельних ділянок, зобов’язані погодити з власниками землі і землекористувачами та органами державної влади або органами місцевого самоврядування розміри земельних ділянок, передбачені для вилучення (викупу), передачі (надання) з урахуванням комплексного розвитку території.

Для цього фізичні або юридичні особи звертаються із заявою про вибір місця розташування земельних ділянок до відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування, у результаті розгляду якої орган державної влади надає висновок про можливість або неможливість їх відведення.

На реалізацію цієї статті Постановою КМУ від 18.02.2009 р. №113 затверджено типову форму заяви (клопотання) про вибір місця розташування земельної ділянки. У заяві зазначаються відомості про мету використання ділянки, бажане місце її розташування, орієнтовний розмір, категорію, до якої належить ця земельна ділянка, повна інформація про заявника та його уповноважену особу.

До такої заяви додаються: обґрунтування необхідності вилучення (викупу) та/або відведення земельної ділянки; позначене на відповідному графічному матеріалі бажане місце розташування земельної ділянки з її орієнтовними розмірами; нотаріально засвідчена письмова згода землекористувача (землевласника) на вилучення (викуп) земельної ділянки (її частини) із зазначенням розмірів передбаченої для вилучення (викупу) земельної ділянки та умов її вилучення (викупу); копія установчих документів для юридичних осіб, а для громадянина — копія документа, що посвідчує особу.

Склад та зміст вимог щодо відведення земельної ділянки, які надаються уповноваженими органами, визначаються Кабінетом Міністрів України.

В. В. Кифоренко
начальник відділу Держкомзему у місті Очаків Миколаївської області

(Газета "Очаків", 01.05.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар