четвер, 2 квітня 2009 р.

До уваги землекористувачів Баштанського району

Для отримання дублікату власник втраченого (зіпсованого) державного акту на право власності на земельну ділянку, сертифікату на право на земельну частку (пай) письмово звертається до відповідного органу, яким було видано зазначений державний акт, сертифікат на право на земельну частку (пай). У заяві вказується: де, коли і за яких обставин втрачено (зіпсовано) зазначений державний акт, сертифікат на право на земельну частку (пай). Власник також дає повідомлення про втрату зазначеного державного акту, сертифікату на право на земельну частку (пай) в місцевих засобах масової інформації. Якщо протягом місяця з дня публікації ніяких повідомлень власнику не надійшло, то відповідний орган, яким було видано зазначений державний акт, сертифікат на право на земельну частку (пай), дає доручення місцевому державному органу земельних ресурсів Держкомзему України виготовити дублікат втраченого (зіпсованого) зазначеного державного акту, або виготовити сертифікат на право на земельну частку (пай) його власнику.

На титульній сторінці дубліката робитися запис або ставиться штамп "Дублікат. Видано замість №___ серія___", вказується дата видачі дубліката.

Після оформлення дублікату державного акту на право власності на земельну ділянку в 2-х примірниках підписується начальником відділу Держкомзему у Баштанському районі Миколаївської області та передається на підпис міському чи сільському голові, якщо земельна ділянка знаходиться в межах населеного пункту, або голові райдержадміністрації, якщо земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту. Підписаний дублікат державного акту передається в Центр ДЗК для державної реєстрації. Після державної реєстрації примірник державного акту надається громадянину. Сертифікат на право на земельну частку (пай) підписується головою райдержадміністрації і видається його власнику за пред'явленням паспорту.

У разі смерті власника державного акту на право власності на земельну ділянку, сертифікату на право на земельну частку (пай), спадкоємці померлого, згідно з вимогами Цивільного кодексу України, повинні звернутися до районного суду для визнання за ними права на спадщину на зазначену земельну ділянку, частку (пай). Після прийняття судом відповідного рішення спадкоємці можуть оформити правовстановлюючий документ на земельну ділянку (державний акт на своє ім’я) згідно вимог чинного законодавства, звернувшись у землевпорядну організацію, яка раніше виготовляла державний акт на померлого, або отримати сертифікат на підставі рішення суду про визнання права власності на земельну частку (пай) за спадкоємцем.

Т. Лисенко

начальник відділу Держкомзему у Баштанському районі

(Газета "Голос Баштанщини", 02.04.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар