вівторок, 27 січня 2009 р.

Питання для посад керівника та спеціалістів управління справами та кадрової роботи

  1. Основні завдання кадрової служби (постанова Кабінету Мiнiстрiв України "Про затвердження Типового положення про кадрову службу органу виконавчої влади").
  2. Основні критерії формування кадрового резерву державної служби (постанова Кабінету Мiнiстрiв України "Про затвердження Положення про формування кадрового резерву для державної служби").
  3. Підготовка, перепідготовка та підвищення квалiфiкації державних службовців (Програма кадрового забезпечення державної служби).
  4. Особливості прийняття на державну службу (стаття 15 Закону України "Про державну службу").
  5. Умови проведення конкурсу при прийнятті на державну службу (постанова Кабінету Мiнiстрiв України "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців").
  6. Порядок присвоєння рангів державних службовців (постанова Кабінету Мiнiстрiв України "Про затвердження Положення про ранги державних службовців").
  7. Порядок проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов’язків i завдань (наказ Головдержслужби України "Про затвердження Загального порядку проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов'язків і завдань").
  8. Строки трудового договору (стаття 23 Кодексу законів про працю України).
  9. Випробування при прийнятті на роботу та строки випробування (статті 26, 27 Кодексу законів про працю України).
  10. Підстави припинення трудового договору (стаття 36 Кодексу законів про працю України).
  11. Випадки розірвання трудового договору з iнiцiативи власника або уповноваженого ним органу (стаття 40 Кодексу законів про працю України).
  12. Порядок вивільнення працівників (стаття 49 частина 2 Кодексу законів про працю України).
  13. Строки та порядок застосування дисциплінарних стягнень (статті 148, 149 Кодексу законів про працю України).
  14. Які є види державних пенсій (стаття 2 Закону України "Про пенсійне забезпечення").
  15. Умови призначення пенсій за віком (стаття 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення").
  16. Види відпусток (стаття 4 Закону України "Про відпустки").
  17. Порядок надання щорічних відпусток (стаття 10 Закону України "Про відпустки").
  18. Право на відпустки у разі звільнення (стаття 3 Закону України "Про відпустки").
  19. Щорічна основна відпустка та її тривалість (стаття 6 Закону України "Про відпустки").
  20. Основні вимоги щодо складання та оформлення службових документів (підпункти 4.1.1., 4.1.2. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  21. Порядок погодження документів (підпункт 4.5. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  22. Порядок оброблення та закриття документів (підпункт 3.3.12. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  23. Завдання і порядок контролю за виконанням документів (підпункт 6.1. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  24. Строки виконання документів (підпункт 6.2. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  25. Етапи контролю за виконанням документів (підпункт 6.3. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  26. Основні завдання та функції служби документаційного забезпечення (п. 9. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  27. Порядок приймання, розгляду та реєстрації документів (пункт 3 Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  28. Оформлення копій документів (підпункт 4.10. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  29. Оформлення додатків до документів (підпункт 4.11. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  30. Порядок підготовки та оформлення документів до засідань колегіальних органів. (підпункт 4.14. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  31. Порядок складання номенклатури i формування справ. (пункти 7.1., 7.2. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  32. Основнi вимоги щодо підготовки справ до зберігання та використання. (п. 8. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  33. Приймання i облік документів, які містять конфіденційну інформацію. (пункти 10-16 Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави).
  34. Збереження охоронностi документів "ДСК". Перевірка їх наявності (пункти 55-63 Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави).
  35. Обмiн, зберігання i використання печаток, штампів i бланків (пункти 64-73 Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави).
  36. Примірний перелік документів, що не підлягають реєстрації діловодної службою (Додаток 1 до підпункту 3.3.2. Інструкції з діловодства у Державному комітеті України із земельних ресурсів, урядових, територіальних органах та державних підприємствах, що належать до сфери його управління).
  37. Вимоги до бланків документів (пункт 6 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003).

Немає коментарів:

Дописати коментар