понеділок, 26 січня 2009 р.

Про виплату орендної плати за оренду земельних ділянок, земельних часток (паїв) по договорам оренди у 2008 році по Миколаївській області

Загальна сума виплат за оренду земельних часток (паїв), земельних ділянок згідно діючих договорів у 2008 році становить 147 млн 724 тис. 771 грн.

Серед форм плати за оренду земельних часток (паїв) домінує натуральна (сільськогосподарською продукцією). Слід визнати, що це є негативним фактором, оскільки при розрахунках із селянами ціни на сільгосппродукцію встановлюють самі керівники сільськогосподарських підприємств, і ці ціни, як свідчить практика, вищі за ринкові.

Станом на 25.01.2009 по області фактично виплачено 145 млн 191 тис. 886 грн., або 98,3%.

Повністю розрахувались за оренду земельних ділянок (паїв) у Березанському, Врадіївському, Кривоозерському та Первомайському районах.

Найменше виплачено у Веселинівському (94,8%), Братському (95,2%), та Новобузькому (95,5%) районах.

Головним управлінням Держкомзему у Миколаївській області щоквартально надається до Прокуратури Миколаївської області інформація щодо нарахування та виплати орендної плати за користування земельними частками (паями) для здійснення наглядових функцій за додержанням і застосуванням земельного законодавства.

З метою стабілізації соціально-економічної ситуації на селі та підвищення рівня соціального захисту селян-власників земельних ділянок, земельних часток (паїв), а також відповідальності землекористувачів за ефективне використання земель сільськогосподарського призначення на основі конкуренції та подальшої активізації ринкових відносин в аграрному секторі економіки дорученням облдержадміністрації від 19.01.2009 №214/0/05-60/3-09 головам райдержадміністрацій доручено вжити всіх можливих заходів для повного розрахунку з орендодавцями по виплаті орендної плати за земельні ділянки, земельні частки (паї) в термін до 1 березня 2009 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар