субота, 24 липня 2010 р.

Регулювання земельних відносин, використання та охорони земель у Врадіївському районі

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 19.03.08 №112-р "Про забезпечення виконання Указу Президента України від 14.02.2008 №121/2008 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 січня 2008 року "Про стан виконання Указу Президента України від 21 листопада 2005 року №1643 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2005 року "Про стан додержання вимог законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель"»"»" головою райдержадміністрації прийнято аналогічне розпорядження від 2 квітня 2008 року №159-р.
Заходи, передбачені Указом Президента України від 14.02.2008 №121/2008 Хід виконання
Вжити заходів щодо:
- аналізу ефективності і цільового використання земель Збройних Сил України та вирішення в установленому порядку питання стосовно подальшого використання земель;
- оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, що перебувають у користуванні Міністерства оборони України.
У Врадіївському районі земель Збройних Сил України не налічується.
Забезпечити завершення робіт щодо видачі державних актів на право власності на землю власникам сертифікатів на право власності на земельну частку (пай). Станом на 01.07.2010 року із 9218 громадян, які набули право на земельну частку (пай), виготовили державні акти в кількості 8945. Залишилось 240 громадян, які не виготовили державні акти.
Забезпечити завершення робіт по встановленню меж населених пунктів, насамперед віднесених до курортних, меж територій природно-заповідного фонду, меж водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, меж земельних ділянок лісогосподарського призначення. Межі населених пунктів по району винесено тільки по смт Врадіївка.
Межі земельних ділянок лісогосподарського призначення винесено по ДП "Врадіївське лісове та мисливське господарство" на площі 2208 га.
Забезпечити завершення робіт з інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель, а також робіт із розмежування земель державної та комунальної власності. Інвентаризація земель виконана на площі 12133,3 га. Грошова оцінка земель населених пунктів виконана. Розмежування земель державної та комунальної власності не проводилось в зв’язку з тим, що кошти на виконання даних видів робіт в бюджети сільських рад не передбачені.
Забезпечити проведення інвентаризації самовільно зайнятих земельних ділянок та подати в установленому порядку пропозиції щодо використання таких земельних ділянок, якщо на них забудовано об’єкти нерухомого майна. В районі утворена робоча група з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель. Проведено перевірку використання земель в Адамівській, Жовтневій та Гуляницькій сільських радах. Питання знаходяться на постійному контролі.
Забезпечити перегляд прийнятих рішень щодо погодження надання земельних ділянок, зайнятих лісами для несільськогосподарських потреб, у разі виявлення невідповідності таких рішень законодавству, вжити відповідних заходів щодо їх скасування. Не виявлено.
Забезпечити невідкладне інформування органів прокуратури про факти відчуження земель державних підприємств, установ та організацій, що перебували у користуванні господарюючих суб’єктів згідно з договорами про спільну діяльність та за рішенням судів передані їм у власність. Знаходиться на постійному контролі, порушень не виявлено.
(За матеріалами Врадіївської районної державної адміністрації)

Немає коментарів:

Дописати коментар