субота, 31 липня 2010 р.

Май дозвіл і дрова твої

Останні роки значно вирубуються лісосмуги на дрова. Все це робиться некеровано.
Для розчищення лісосмуг та заготівлі дров необхідно звернутися до ДП "Вознесенське лісове господарство", щоб отримати лісорубного квитка. Він видається при умові: надання правильно оформлених матеріалів відведення лісосік; заявки на видачу квитка; наявності плану землекористування, де нанесено ділянки полезахисних смуг, захисних насаджень, призначених до рубки (надає відділ Держкомзему).
Також потрібні копія розпорядження про надання лісосік в користування, копія договору сервітуту або оренди, або акту на право користування ними; акт відведення лісосіки; матеріально-грошова оцінка; перелікова відомість дерев, призначених в рубку; технологічна карта розробки лісосіки (лісгосп).
Потрібно сплатити за послуги з відведення лісосік спеціалістами лісгоспу згідно договору за лісорубний квиток (лісгоспу), надання доручення на отримання лісорубного квитка.
Сільський голова або інший користувач лісосмугою затверджує лісорубний квиток і при цьому несе адміністративну і майнову відповідальність за дотримання лісового законодавства при проведенні лісогосподарських рубок. На основі лісорубного квитка сільська рада користувачу видає письмові розпорядження підприємствам чи окремим громадянам про надання права з умовою залишення на пні тавра, яке надає право на рубку. Заготовлена деревина повинна бути взята на облік і реалізована зі сплатою податків відповідно до законодавства.
Після закінчення рубки в 30-денний термін користувач смуг, підготувавши документ з обліку деревини за обов'язковою участю представника лісгоспу проводить огляд місця рубки і складає акт. Витрати лісгоспу з огляду місця рубок включаються в кошторис з відведенням лісосік рубки та оформлення квитка.


О. Довгань, начальник відділу Держкомзему у Арбузинському районі Миколаївської області


(Газета "Нове життя", 31.07.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар