четвер, 29 липня 2010 р.

Робота із зверненнями громадян за 1 півріччя у відділі Держкомзему у Вознесенському районі

Враховуючи особливу роль звернень громадян до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, безумовного виконання вимог Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування", у відділі Держкомзему у Вознесенському районі Миколаївської області постійно ведеться робота із зверненнями громадян щодо вирішення життєво важливих проблем окремої людини і суспільства в цілому, реалізації конституційних прав і свобод людини і громадянина.
Відділом Держкомзему у Вознесенському районі Миколаївської області забезпечується кваліфікований, неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених у них питань. Так, станом на червень місяць 2010 року до відділу Держкомзему у Вознесенському районі Миколаївської області надійшло звернень — 29, в тому числі: роз’яснення земельного законодавства — 7, оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки (складання державних актів на право власності на земельні ділянки) - 9, роздержавлення та паювання земель сільськогосподарських підприємств, надання та вилучення земельних ділянок — 2, регулювання орендних правовідносин (виплата орендної плати, збільшення розміру орендної плати, укладання та розірвання договорів оренди тощо) - 1,
вирішення земельних спорів (щодо межі суміжного землекористування тощо) — 7, скарги на дії (бездіяльність) посадових осіб відділу Держкомзему у Вознесенському районі - 1, скарги на дії (бездіяльність) посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, інші питання - 2.
Під час проведення особистого прийому громадян керівництвом відділу Держкомзему у Вознесенському районі станом на червень 2010 року розглянуто 8 звернень, з них: 5 - роз’яснення вимог земельного законодавства, 1 - оформлення правовстановлюючих документів на з/д, 2 - вирішення земельних спорів.
Питання, з якими звертаються громадяни до відділу, - найрізноманітніші. Прийняття нових нормативно-правових актів, які саме регулюють земельні правовідносини, сприяє тому, що громадяни звертаються саме з питань роз’яснення земельного законодавства. Звертаються громадяни також з питання вартості робіт із землеустрою, строків виготовлення державних актів, встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), укладення договорів оренди. Одне з найактуальніших питань на сьогоднішній день - безоплатна приватизація земельних ділянок. Що стосується скарг на дії (бездіяльність) посадових осіб відділу Держкомзему у Вознесенському районі, то повідомляємо, що у відділі зареєстровано звернення від громадянки Колєснікової С. Т., яка скаржилася саме на посадових осіб органів податкової інспекції та відділу Держкомзему у Вознесенському районі щодо надання довідки про грошову оцінку земельної ділянки на платній основі. Також у відділі зареєстровано два колективних звернення.
Працівниками відділу постійно надаються роз'яснення фізичним та представникам юридичних осіб щодо переліку документів, які необхідні для підготовки проектів розпоряджень голови райдержадміністрації: про надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок, передачу їх в оренду, щодо порядку надання земельних ділянок для ведення особистих селянських господарств, щодо порядку оформлення правовстановлюючих документів на користування землею, щодо вирішення питання земельних спорів. Відділом Держкомзему у Вознесенському районі Миколаївської області постійно дотримуються положення Конституції України, Законів України: "Про звернення громадян", "Про державну службу".


О. М. Волинчик, головний спеціаліст-юрисконсульт відділу Держкомзему у Вознесенському районі


(Газета "Вісті Вознесенщини", 29.07.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар