субота, 29 травня 2010 р.

Плата за землю. Хто має пільги?

Користування землею в Україні, згідно зі статтею 2 Закону України від 03.07.1992 р. №2535-ХІІ "Про плату за землю" є платним. При цьому, законодавство надає низку пільг зі сплати земельного податку. Зокрема, від цього податку звільняються: інваліди І і ІІ груп; громадяни, що виховують трьох і більше дітей, громадяни, у яких члени родини проходять термінову військову службу; пенсіонери; ветерани війни, а також інші особи, що користуються пільгами відповідно до Закону №3551-ХІІ; особи, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. Для цих категорій громадян пільги надаються на одну земельну ділянку кожного виду в межах норм, установлених Земельним кодексом:
для особистого селянського господарства — не більше ніж 2 га; для садівництва — не більше ніж 0,12 га; для будівництва й обслуговування жилого будинку, господарських будинків і споруджень (присадибна ділянка) у селах — не більше ніж 0,25 га, у селищах — не більше ніж 0,15 га, у містах - не більше ніж 0,1 га; для індивідуального дачного будівництва — не більше ніж 0,1 га; для будівництва індивідуальних гаражів — не більше ніж 0,01 га.
Також законодавство надає пільгу із земельного податку власникам ділянок, земельних часток (паїв) на період чинності Закону України від 17.11.1998 р. №320-ХІV "Про фіксований сільськогосподарський податок" за умови передачі ділянок і паїв в оренду платнику фіксованого сільськогосподарського податку.


(За матеріалами газети "Реклама на село")

Немає коментарів:

Дописати коментар