субота, 17 квітня 2010 р.

Новобузька районна державна адміністрація повідомляє

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 27.03.2008 року №207-р створено районну робочу групу з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель
та затверджено заходи щодо виконання доручень, визначених Указом Президента України від 14 лютого 2008 року №121/2008 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 січня 2008 року «Про стан виконання Указу Президента України від 21 листопада 2005 року №1643 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2005 року «Про стан додержання вимог законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель»"»". За І квартал 2010 року проведено 3 засідання робочої групи на яких було розглянуто 6 питань:
- Про перевірку використання земель всіх категорій на території Новобузької міської ради;
- Про затвердження плану проведення спільних обстежень з метою перевірки додержання вимог земельного законодавства та стану використання земель всіх категорій;
- Про перевірку використання земель всіх категорій на території Розанівської сільської ради;
- Про стан сплати земельного податку, нарахування та сплати орендної плати відносно земель державної та комунальної власності;
- Про перевірку використання земель всіх категорій на території Новохристофорівської сільської ради.
Перевірки додержання вимог земельного законодавства та стану використання земель всіх категорій проводяться у відповідності до розробленого помісячного плану спільних обстежень.
При проведенні перевірок використання земель всіх категорій на територіях Новобузької міської ради, Новохристофорівської та Розанівської сільських рад встановлено, що протягом 2009 року, в зв'язку з скрутним фінансовим становищем, не виділялись кошти на проведення розмежування земель державної та комунальної власності. Новобузькій міській раді рекомендовано замовити коригування нормативної грошової оцінки земель в межах м. Новий Буг, та закінчити роботи по виготовленню правовстановлюючих документів, щодо відведення земельної ділянки для облаштування міського сміттєзвалища. Виявлено 3 земельні ділянки, які використовувались без правовстановлюючих документів. Матеріали по вказаним порушення передані державному інепектору по контролю за використанням та охороною земель в Миколаївській області, відповідно до яких вжито заходів адміністративного впливу.
Земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які б використовувались протягом І кварталу 2010 року без належного оформлення, не виявлені.
За результатами перевірки стану нарахування та повноти сплати земельного податку та орендної плати до місцевих бюджетів проведено роботу щодо скорочення заборгованості з податку фізичних осіб, орендних платежів та рекомендовано орендодавцям провести індексацію орендної плати на коефіцієнт 1,059 та укласти відповідні угоди.
На постійному контролі перебуває використання земельних ділянок, термін дії договорів оренди яких спливає в 2009 році.


Немає коментарів:

Дописати коментар