субота, 27 березня 2010 р.

Відділ Держкомзему

у Веселинівському районі Миколаївської області в зв'язку із зверненнями громадян з питання вирішення земельних спорів повідомляє наступне.
Відповідно до статті 158 Земельного кодексу України земельні спори вирішуються судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів,
Виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.
Органи місцевого самоврядування вирішують земельні спори у межах населених пунктів щодо меж земельних ділянок, що перебувають у власності і користуванні громадян, та щодо додержання громадянами правил добросусідства. Органи виконавчої влади з земельних ресурсів вирішують земельні спори за межами населених пунктів щодо меж земельних ділянок, обмежень у використанні земель та земельних сервітутів.
У разі незгоди власників землі або землекористувачів з рішенням органів місцевого самоврядування, органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів спір вирішується судом.




(Газета "Зоря", 27.03.2010 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар