понеділок, 22 лютого 2010 р.

2009 рік: інформаційна діяльність та перспективні напрямки роботи у сфері зв’язків з громадськістю

В галузі роботи з глобальною комп'ютерною мережею Інтернет:
Головним управлінням Держкомзему у Миколаївській області забезпечено створення та функціонування офіційного Інтернет-сайту, його хостинг, веб-дизайн та веб-адміністрування; подання на ньому інформації про діяльність Головного управління та територіальних органів, що входять до сфери його управління. Систематично надавалися відомості для оприлюднення на веб-сайті Держкомзему України, облдержадміністрації, в Інтернет-газетах.

В сфері інформаційно-комп'ютерних технологій:
Головним управлінням власними силами проводилося налаштування комп’ютерів, серверів, принтерів, копіювальних апаратів, сканерів, іншої організаційної техніки в межах компетенції; встановлення та налаштовування програмного забезпечення. Надавалися консультації фахівців Головного управління та працівників територіальних підрозділів Держкомзему по роботі з електронною поштою, офісними програмами, електронними таблицями, базами даних, архівами.

З питань інформаційного співробітництва та взаємодії із засобами масової інформації:
Головним управлінням вівся регулярний моніторинг друкованих, ефірних та електронних засобів масової інформації щодо оприлюднення матеріалів з питань розвитку земельної сфери, залучалися засоби масової інформації до висвітлення діяльності Головного управління та проблем у сфері земельних відносин, проектів нормативно-правових актів з питань земельного законодавства. По мірі потреби налагоджувалися зв’язки з громадськими організаціями для популяризації діяльності Головного управління і захисту інтересів відомства та громадян у сфері земельних відносин; готувалися інформаційно-аналітичні матеріали та презентації.

В рамках оцінки рейтингових показників діяльності:
Щомісячно відстежувалася та аналізувалася діяльність територіальних органів, що входять до сфери управління Головного управління. Виявлені ефективні методи і стилі роботи підрозділів Держкомзему узагальнювалися та поширювалися серед зацікавленої аудиторії.

Протягом 2009 року на сторінках місцевих друкованих ЗМІ у тематичних рубриках надруковано 155 публікацій територіальних органів земельних ресурсів, з них 18 підготовлені Головним управлінням.
У зазначених публікаціях висвітлювалися питання щодо порядку паювання земель, порядку та розмірів оплати землевпорядних робіт з виготовлення державних актів на право власності на земельні ділянки, особливості набуття права власності на землю, виплати орендної плати за земельні ділянки, припинення права власності на земельну ділянку, придбання земельних ділянок несільськогосподарського призначення, оподаткування земельних паїв, оформлення та видачі державних актів на право власності на земельну ділянку власникам сертифікатів, реалізація Постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.09 №844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році".
Проведено 8 "гарячих ліній" на телерадіоканалі "Миколаїв", обласному радіо "Бузька хвиля" з таких, зокрема, питань:
- аналіз звернень громадян із земельних питань;
- порядок проведення земельних аукціонів.
З березня 2009 року у всесвітній глобальній комп'ютерній мережі Інтернет функціонує офіційний веб-сайт Головного управління http://www.zemres.co.cc, на якому за рік опубліковано близько 350 матеріалів з питань поточної діяльності структур сфери Держкомзему у Миколаївській області та основних моментів земельної реформи і розвитку земельних відносин.

Немає коментарів:

Дописати коментар