понеділок, 14 грудня 2009 р.

Питання для посад керівника і спеціалістів відділу бухгалтерського обліку, фінансів та звітності

  1. Внутрішній фінансовий контроль та мета його здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади (абзац2 пункти 1, 2 Порядку здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю).
  2. Форми здійснення внутрішнього фінансового контролю контрольно-ревізійними підрозділами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (пункт 3 Порядку здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю).
  3. Основні питання, що підлягають контролю контрольно-ревізійними підрозділами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (пункт 4 Порядку здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю).
  4. Права посадових осіб контрольно-ревізійних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (пункт 5 Порядку здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю).
  5. Терміни проведення контрольних заходів та порядок оформлення їх результатів (пункти 6-8 Порядку здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю).
  6. Подання інформації за результатами контрольних заходів до правоохоронних органів та взаємодія з правоохоронними органами (підпункт 9.1. Порядку здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю та Стандарт державного фінансового контролю за використанням бюджетних коштів, державного і комунального майна.
  7. Державне регулювання бухгалтерського обліку та фінансової звітності в Україні (стаття 6 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні").
  8. Первинні облікові документи та регістри бухгалтерського обліку (стаття 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні").
  9. Облік основних засобів та інших необоротних активів бюджетних установ (Інструкція з обліку основних засобів та інших необоротних активів бюджетних установ).
  10. Облік запасів бюджетних установ (Інструкція з обліку запасів бюджетних установ).
  11. Порядок інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків (Інструкція по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків).
  12. Порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ (Типова інструкція про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ).
  13. Порядок використання і обліку позабюджетних коштів бюджетних установ та звітності про них (Інструкція про порядок використання і обліку позабюджетних коштів бюджетних установ та звітності про них)
  14. Особливості застосування процедури відкритих торгів та торгів з обмеженою участю для закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (статті 18 —29.1. (Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти").
  15. Особливості застосування процедури двоступеневих торгів для закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (статті 30, 31 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти").
  16. Особливості застосування процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) та закупівлі в одного учасника (статті 32, 33 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти").
  17. Особливості застосування процедури торгів із зменшенням ціни (редукцiон) (статті 29-2-30 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти").
  18. Граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання і устаткування, комп’ютерів, придбання та утримання мобільних телефонів за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів (постанова Кабінету Міністрів України "Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів").
  19. Розрахунок нормативних витрат палива для різних типів рухомого складу автомобільного транспорту (пункт 4 Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті)
  20. Порядок використання легкових автомобілів бюджетними установами та організаціями (постанова Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 №848 "Про впорядкування використання легкових автомобілів бюджетними установами та організаціями").
  21. Порядок формування бюджетних запитів (пункти 11-13 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ).
  22. Складові частини кошторису бюджетних установ (пункт 1 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ).
  23. Порядок оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади (постанова Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 №268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів").
  24. Порядок оплати по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві (пункт 5 Порядку оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів підприємства, установи, органiзацiї).
  25. Порядок відшкодування витрат на відрядження (постанова Кабінету Міністрів України від 23.04.1999 №663 "Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон").

Немає коментарів:

Дописати коментар