суботу, 26 грудня 2009 р.

2009 рік: антикорупційна діяльність у структурі органів Держкомзему Миколаївщини

Головне управління Держкомзему у Миколаївській області в межах компетенції протягом 2009 року розробляло та вживало заходи, спрямовані на боротьбу з корупцією, для посилення контролю за відкритістю та прозорістю в роботі територіальних органів Держкомзему, усунення причин та умов, що сприяють учиненню корупційних діянь, інших правопорушень, пов'язаних із корупцією, проводилася попереджувально-профілактична робота по дотриманню та виконанню вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією  та інших нормативно-правових актів антикорупційного спрямування.

В 2009 році мав місце випадок порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією  у відділі Держкомзему у Братському районі.

Постановою Братського районного суду Миколаївської області від 11.03.2009 по справі №3-170 головного спеціаліста сектору державного земельного кадастру, використання, землеустрою, охорони, оцінки та ринку земель відділу Держкомзему у Братському районі Миколаївської області Кучерюк Т. В. визнано винною у скоєні правопорушення, передбаченого ст. 5 ч. 1 п. "г" Закону України "Про боротьбу з корупцією  та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 255 грн.

Наказом відділу Держкомзему у Братському районі Миколаївської області від 13.03.2009 №2-к Кучерюк Т. В. звільнено із займаної посади.

Також протягом року узагальнювалася практика реагування на корупційні діяння та пов’язані з ними правопорушення, скоєні державними службовцями Головного управління Держкомзему у Миколаївській області та територіальних органів, аналізувалося реагування на корупційні правопорушення, додержання порядку притягнення до відповідальності керівників різних рівнів за вчинення корупційних діянь їх підлеглими, невжиття заходів щодо запобігання подібних випадків.

Своєчасно подавалася до Держкомзему України та до Миколаївської облдержадміністрації аналітична інформація про виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.1999 №1785.

Немає коментарів:

Дописати коментар