понеділок, 30 листопада 2009 р.

Питання для керівника та спеціалістів сектору земельно-інформаційних технологій

  1. Які форми підготовки та оприлюднення інформації мають право використовувати інформаційні служби для висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування? (стаття 6 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  2. У якій формі здійснюється інформація про діяльність Кабінету Міністрів України, центральних i місцевих органів виконавчої влади? (стаття 11 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  3. Які функції виконують інформаційні служби органів державної влади та органів місцевого самоврядування? (стаття 1 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  4. Що означає термін "офіційна інформація органів державної влади"? (стаття 1 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  5. Які загальні засади висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації? (стаття 2 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  6. Як здійснюється акредитація журналістів i технічних працівників засобів масової інформації при органах державної влади? Чим визначається порядок доступу журналістів до інформації та документів органу державної влади? (стаття 3 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  7. Мета проведення консультацій з громадськістю. Обов’язкові питання, що виносяться на консультації з громадськістю (пункти 2-3 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики).
  8. Яким чином забезпечується відкритість у діяльності органу виконавчої влади у галузі земельних відносин? (Указ Президента №683 від 01 серпня 2002 року, Постанова Кабінету Міністрів України №208 від 24 лютого 2003 року).
  9. Яка роль та обов’язки структурного підрозділу центрального органу виконавчої влади, який відповідає за зв’язки із ЗМІ та громадськістю? (Положення про Управління моніторингу діяльності територіальних органів, зв’язків із ЗМІ та громадськістю).
  10. Державні органи управління у сфері земельних відносин. Структура, взаємозв’язок та підпорядкування. (Наказ Держкомзему "Про затвердження положень про територіальні органи земельних ресурсів").
  11. Повноваження обласного Головного управління земельних ресурсів (Наказ Держкомзему "Про затвердження положень про територіальні органи земельних ресурсів").
  12. Повноваження Київського та Севастопольського міських управлінь земельних ресурсів (Наказ Держкомзему "Положення про головні управління Держкомзему в містах Києві та Севастополі").
  13. Повноваження управлінь (відділів) Держкомзему у Миколаївській області (Наказ Держкомзему "Положення про управління (відділ) Держкомзему в місті (обласного та районного значення)", Наказ Держкомзему "Положення про управління (відділ) Держкомзему в районі").
  14. Повноваження місцевих державних адміністрацій в галузі земельних відносин (ст. 17 Земельного Кодексу України, статті 16, 21 Закону України "Про місцеві державні адміністрації").
  15. Чи належить функція державного контролю за використанням i охороною земель до компетенції територіальних органів земельних ресурсiв (Постанова Кабінету Міністрів України вiд 12 квітня 2006 р. №494).
  16. Взаємодія органів місцевого самоврядування з територіальними органами земельних ресурсів. Координація органами місцевого самоврядування діяльності органів земельних ресурсів (стаття 33 Закону України "Про місцеве самоврядування", статті 8-11 Земельного Кодексу України).
  17. Державна інформаційна політика (стаття 6 Закону України "Про інформацію").
  18. Види інформації. Інформація про діяльність державних органів влади (статті 18, 21 Закону України "Про інформацію").
  19. Інформаційний запит щодо доступу до офіційних документів і запит щодо надання письмової або усної інформації. Терміни їх розгляду (статті 32, 33 Закону України "Про інформацію").
  20. Відповідальність за порушення законодавства про інформацію (стаття 47 Закону України "Про інформацію").
  21. Порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні друкованими засобами масової інформації. (статті 20, 21, 23 Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації").
  22. Сфера дії закону "Про телебачення і радіомовлення" (стаття 3 Закону України "Про телебачення та радіомовлення").
  23. Журналіст редакції друкованого засобу масової інформації. (ст. 25 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні").
  24. Порядок оголошення про проведення земельних торгів (ст. 137 Земельного Кодексу України).
  25. Форми консультацій з громадськістю, шляхи та способи їх організації. (пп. 7-10 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики).
  26. Порядок організації і проведення публічного громадського обговорення (п. 20 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики).
  27. План заходів з організації і проведення публічного громадського обговорення (п. 21 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики).
  28. План заходів з вивчення громадської думки (п. 30 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики).

Немає коментарів:

Дописати коментар