четвер, 8 жовтня 2009 р.

Державні акти — безкоштовно?

1 вересня цього року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 року №844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році".

Вищезазначена постанова дає можливість громадянам України виготовити безкоштовно державні акти на право власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель, ведення особистого селянського господарства в межах населених пунктів та садівництва у розмірах, визначених ст. 121 Земельного кодексу України, після прийняття рішень про передачу громадянам безоплатно у приватну власність земельних ділянок.

Для отримання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянин звертається із заявою про видачу такого акта до сільського (селищного) голови або уповноваженої ним особи, яка забезпечує організацію прийому таких заяв у кожному населеному пункті згідно графіка).

До заяви додаються:

  1. Копія документа, що посвідчує особу (паспорта).
  2. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.
  3. Копія рішення сільської (селищної) ради щодо передачі земельної ділянки у власність (Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 р. №15).
  4. Копію свідоцтва про право власності на будинок.
(Газета "Трибуна хлібороба", 08.10.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар