четвер, 19 березня 2009 р.

Відповідально і професійно

Працівники і ветерани землевпорядної служби України відзначили професійне свято — День землевпорядника, який щорічно припадає на другу суботу березня.
Професія землевпорядника — одна з найдавніших на землі. Історично склалося так, що людство завжди потребувало землевпорядників на переломних етапах свого розвитку. Лише за відносно короткий історичний період ми вважаємо нинішню земельну реформу четвертою.
Сучасна реформа відбувається в умовах набуття Україною статусу суверенної держави. І саме з часів першої земельної реформи (1861 р.) - скасування кріпацтва у Росії, виділення землі сільським общинам — почала формуватися стаціонарна державна землевпорядна служба.
Долаючи труднощі у проведенні земельної реформи у районі, землевпорядники своєю самовідданою працею досягли великих успіхів у реалізації земельного законодавства, реформуванні земельних відносин, організації нових форм власності, зміні структури землеволодінь і землекористувань, створенні передумов для розвитку рикну землі.
Поряд з набуттям права власності та користування землею змінюється спосіб життя, відбувається перелом суспільної свідомості. Тому дуже відповідальна робота по врегулюванню усіх випливаючих звідси обставин покладається на відділ Держкомзему у Доманівському районі за безпосередньою участю органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
У землевпорядній сфері району сьогодні працюють спеціалісти різних рівнів відділу Держкомзему Казновська А. М., Гунівенко Л. А., Луценко А. В., Мордовець І. В., Шидловська І. Я., заступник начальника відділу Юрчак І. М. Усі працівники без винятку, мають землевпорядну освіту на рівні технікуму, деякі продовжують навчання у вищих навчальних закладах. Окрему шану висловлюємо ветерану землевпорядної служби району Зелінському С. С. - пенсіонеру нашого колективу, який, до речі, у 2009 році відзначив свій 70-річний ювілей.
Поряд з цим у 11 місцевих радах земельними питаннями займаються спеціалісти-землевпорядники, які входять до кадрового складу працівників сільських та селищної рад, більшість із них є державними службовцями.
Нинішній етап земельної реформи ставить перед нами нові важливі завдання: активно удосконалювати законодавчу базу, впроваджувати визначені чинним законодавством засади регулювання земельних відносин, ефективно реалізовувати державну політику ринкових економічних перетворень.
Для здійснення поставлених завдань першочерговими заходами є розмежування земель державної і комунальної власності, встановлення меж населених пунктів, інвентаризація та проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів і за їх межами, оновлення планово-картографічного матеріалу. Деякі із цих робіт уже розпочаті в 2008 році та продовжуються у 2009-му.
Від відповідальної і професійної роботи працівників землевпорядної служби значною мірою залежить раціональне використання найкращих у світі вітчизняних чорноземів, збереження їх для прийдешніх поколінь, надійний захист конституційних прав землевласників та орендарів. Державна земельна політика — це ключ до вступу України в європейські та світові інституції співпраці.
Від імені відділу Держкомзему у Доманівському районі вітаю усіх працівників сфери землевпорядної служби району, а також пенсіонерів та ветеранів цієї галузі з професійним святом.

В. Четвериков
начальник відділу Держкомзему у Доманівському районі
(Газета “Трибуна хлібороба”, 19.03.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар