субота, 14 березня 2009 р.

Кожна сотка землі має працювати на людей

Так вважають землевпорядники району слідом за П. П. Гетою, який ось уже п’ятий рік очолює відділ Держкомзему в Новоодеському районі. Лише за останні два роки тут двічі відбулася реорганізація.

- Павле Пантелійовичу, ці реорганізації суттєво вплинули на роботу відділу чи основні завдання, покладені на фахівців, не змінилися?

- Основні завдання залишилися тими ж, але виконувати їх стало важче — через постійне внесення змін у земельне законодавство. Багато зроблено в районі щодо реалізації земельної реформи, заміни сертифікатів на право на земельну частку (пай) на державні акти. І нині ця робота — на завершальному етапі: вже замінено 98,3 відсотка їх.

6786 власників державних актів (64%) передали свої земельні наділи в оренду. Спеціалісти нашого відділу підготовили відповідну документацію.

Продовжується процес приватизації землі фермерськими господарствами.

Ще одне з основних завдань у роботі наших фахівців — ведення державного кадастру. І здійснюється успішно завдяки сумлінному виконанню ними своїх функціональних обов’язків та програмному забезпеченню.

- До речі, про кадровий склад відділу. Торік він оновився на 80 відсотків за рахунок молоді. Досвід, звичайно, приходить з роками. Та він компенсується іншим...

- Сумлінним ставленням до роботи і відповідальністю за доручену справу. Хотілося б відзначити добросовісність, високий професіоналізм Ю. А. Кузьмішиної, В. А. Полякової, М. Ю. Попової.

Наш відділ тісно співпрацює з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

- Павле Пантелійовичу, нині помітною фігурою на селі стали землевпорядники, роль яких — професійно, якісно і своєчасно вирішувати земельні питання. Чий досвід роботи заслуговує на увагу?

- Молодим колегам є чому повчитися у землевпорядників М. В. Федорчук із Димівської, А. В. Горбалінського — з Гур’ївської, Л. В. Гули — з Дільничної, А. Л. Заболоцького з Новопетрівської сільських рад. Дбаючи про це, а також про поповнення бюджетів різних рівнів, ці спеціалісти є не тільки добросовісними виконавцями службових обов’язків, а й вихователями для деяких недбалих односельчан, для тих, хто використовує земельні ділянки без правовстановлювальних документів.

До речі, варто відзначити й роботу спеціалістів Новоодеського реєстраційного округу (офісу) Миколаївської регіональної філії ДП "Центр ДЗК" Л. А. Шмідт та М. М. Новак, які оперативно проводять реєстрацію правовстановлювальних документів.

У день нашого професійного свята добре слово слід сказати і про двох приватних підприємців, котрі працюють на території району, розробляють землевпорядну документацію. Це С. П. Пуховий та І. В. Спірідонов, які є гідними конкурентами землевпорядних організацій. Така здорова конкуренція сприяє прискоренню реалізації земельної реформи.

Щиро вітаю всіх колег з професійним святом!

В. Рідванська

(Газета "Промінь", 14.03.2009 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар